vrijdag 12 september 2008

GMW Conferentie en Medida-Prix

Volgende week ben ik naar de jaarlijkse conferentie van de Gesellschaft für Medien in der Wissenschaft (http://www.gmw-online.de/). Dit keer is het in Krems in Oostenrijk. Dank zij actietarieven van CityNightLine, goedkope accomodatie (37 euro/nacht) en een conference fee die een fractie van die van andere conferenties bedraagt een haalbaar uitje om te netwerken en oude bekenden weer te zien. Dit jaar leg ik speciaal de nadruk op sessies m.b.t. mediapedagogiek en social software t.b.v. het onderwijs.

Keynotes zijn er van Robin Mason en Tom Reeves. En van Rolf Schulmeister van wie ik al eerder de paper 'bestaat de net-generatie' heb genoemd.

Ik zal, als de internetfaciliteiten het toelaten regelmatig verslag doen uit Krems. Maandag en Dinsdag staan overigens in het teken van de finale van de Medida-Prix (http://www.medidaprix.org/), een wedstrijd voor mediaprojecten in het duitstalige met een prijs van 100.000 euro. De prijs wordt donderdagavond tijdens een diner in Wenen door de minister van onderwijs van Oostenrijk uitgereikt.

Geen opmerkingen: